KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Kigaran Grojora
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 26 December 2014
Pages: 350
PDF File Size: 17.51 Mb
ePub File Size: 19.58 Mb
ISBN: 758-6-61647-845-2
Downloads: 97072
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zololmaran

Koristi se kao Oleo ultravet. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara.

Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Rupe ruzza da ostanu otvorene nedelje. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Movtex Rat Ruza –

Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Koristi se kao Galmin.

  DESCARGAR CAMINO DE SERVIDUMBRE HAYEK PDF

Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Sredstva za zimsko tretiranje. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm.

Poljoprivredna apoteka

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Koristi se kao Galpar. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima.

Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od kalelmjenje m.

Kao i razvodjenje mladara. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

  COMUNICACIONES POR SATELITE NERI VELA PDF

Okuliranje

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Rezidba na rod obavlja se u kaoemljenje dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Orezivanje malina i kupina.

Movtex Rat Ruza

Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Na dno rupe se stavlja gr. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.