HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Dougor Dojas
Country: Tajikistan
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 10 December 2006
Pages: 399
PDF File Size: 14.16 Mb
ePub File Size: 7.3 Mb
ISBN: 331-9-86503-481-9
Downloads: 15254
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikree

Ajkula je i dalje visila. Glupo je ne nadati se. Da li zbog dnevne svjetlosti?

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

More se osjetno uzburkalo. Ali, moram je ubiti. On pogleda preda se ali ne opazi ni jedro, ni trup, ni dim 62 nikakvoga broda. We need your help to maintenance this website. Ali svi odreda bili su iz prohujalih vremena kao ogoleli prostori pustinje u kojoj nema riba.

Osim toga, one i ne krvare mnogo. Bilo bi dobro da riba zaspi i onda bih i ja spavao i sanjao lavove. A ptica nema nikakvog izgleda. Oblaci su se gomilali pod pritiskom pasata i on ispred sebe vidje jato divljih plovki koje su se ocrtavale na nebu iznad vode.

  LOVE FREEDOM ALONENESS OSHO PDF

Zatim se nasloni na pramac da bi se odmorio. Ali, ovo je iz boce. Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Ima dovoljno problema i bez grijeha. Kako si se napatio! Potom se dovukao do pramca. Please copy and paste this embed script to where you want to embed Embed Script.

Nikada me nisi izdala. Un espuela de hueso. Ali starac ih izvadi ispod kreveta. Jeo ih je tokom cijeloga maja da bi se u septembru i oktobru mogao ponijeti s velikim ribama. Zatim jednom nogom stade na ribu i hitro je raspori od trbuha pa do pod samo grlo. Tih linija nije ni bilo.

Dobri su ljudi u mom mjestu. Ali to je privid.

Sutra je osamdeset peti dan. I nikog nema da nam pomogne.

Starac je sanjao o lavovima. Nije to veliki podvig, pomisli on.

Dva od svakog mamca koje je presjekao, a pored toga i dva od mamca koji je riba zagrizla; svi su oni bili povezani. Neka se otvori sama od sebe. Ukus toga ulja bio je skoro svima odvratan. Mora da je dobro zagrizla. Dobro bi bilo da imam soli. Da mi je samo jednom da je vidim kako bih saznao kakvog imam protivnika. On sklopi ruke i osjeti svoje dlanove.

  KONRAD ETSCHBERGER PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more

I krevet, pomisli on. Sasvim je svejedno, pomisli on. More je bilo sasvim tamno a svjetlost je stvarala prizme u vodi. Hetijevo pivo, i moram mu vratiti bocu. Sada je trenutak kad to treba i dokazati.

Krv morf prvo bila tamna kao ponor u plavoj vodi, dubljoj od jedne milje.