GOGOLJ REVIZOR KNJIGA PDF

Nikolaj Vasiljevic Gogolj. Revizor. Softcover. ISBN ISBN Publisher: Knjiga komerc, This specific. REVIZOR: KOMEDIJA V PETIH DEJANJIH (POLAND) by NIKOLAJ Gogolj Nikolaj Vasiljevic Published by MLADINSKA KNJIGA V LJUBLJANI (). Used. Revizor: komedija u pet činova. Front Cover. Nikolaj Vasiljevič Gogolj, Gojko Stojanović. Budućnost, Klasično kazalište · Volume 2 of Mala knjiga.

Author: Akilmaran Nebar
Country: Venezuela
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 16 February 2011
Pages: 387
PDF File Size: 5.88 Mb
ePub File Size: 7.67 Mb
ISBN: 647-2-59501-436-5
Downloads: 21090
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygolkis

Ruska književnost

Liki njegovih romanov so opisani zelo podrobno. Leta in so nastale prve drameki jih je napisal Polocki. The publisher is ”Mozaik-knjiga” from Zagreb.

The third edition of her first book ”Divlja Sloboda” Wild Freedom recently came out of print. Kot romantiki v zgodnjem Poleg Lomonosova sta pripravljala pot za velika dela tudi Kantemir in Tredijakovski.

She began her professional work in the theatre in the ”Histrions Acting Troupe”. Turgenjev, Pisemski in Tolstoj. Kijevska Rusija je prenehala obstajati leta She won many awards at various musical contests.

Delo pripisujejo protopopu Silvestruduhovniku Ivana Groznega. Drama mu je prinesla Nagrado Uvarova Ruske akademije.

  INTERNET AND JAVA PROGRAMMING BY KRISHNAMOORTHY PDF

Anja Šovagović Despot

Later, with her coleagues from the Academy she founded the acting group ”Lift”. Drugi pisci, ki so pisali dramska dela, so bili: She is also the National Gratitude testimonial holder.

V Severjaninovi skupini so delovali pesniki: V tej smeri je nadaljeval v delih kot sta: Roman je velik v vsakem pogledu. Celotno dogajanje je postavljeno na gorovje Kavkaz. She is the winner of many theatre and film awards and recognitions among whom are: Dve novi zbirki pesmi je objavil med 2. Pasternakov junak, zdravnik in pesnik, dramatizira usodo mnogih intelektualcev, ki so jih ujeli trenutni dogodki vojne in revolucije.

Nikolaj Vasiljevič Gogolj – Revizor by Tadej Prelog on Prezi

Med najbolj nadarjenimi pesniki te sijajne generacije je bil Blok. Nekaj izseljenskih skupin je bilo tudi v Berlinu in nekaterih drugih evropskih prestolnicah.

Kakor kratke zgodbe se njegove drame razlikujejo od tradicionalnih zamisli in pravil. Dejansko gre za njegov sestavljen slavnostni govor.

Bizantinska besedila so bila navdih za prva besedila. V tem obdobju je pisal prozo tudi Lermontov. She made ten movies among whom we single out the roles in the following movies: Frequently works with the drama programme of the Croatian radio. Leskov je najbolj znan kot pripovednik, pisal pa je tudi satire. Moskovsko obdobje je trajalo od druge polovice Akunin je izdal priljubljen cikel romanov o detektivu Erastu Fandorinu iz V drugih projektih Wikimedijina zbirka.

  INTOSSICAZIONI ACUTE VELENI FARMACI E DROGHE PDF

Po odjugi je sovjetska znanstvena fantastika dobivala svojo obliko.

Svaštara Knjige: Knjige na slovo R

She played in about 40 leading roles in rwvizor theatre, in the productions directed by top Croatian and European directors such as: Oba tipa sta razdelana zelo skrbno.

Leta se je Moskva odvojila od Bizantinskega cesarstva, svojega glavnega kulturnega vira. Severjanin je bil na drugi strani predstavnik egofuturizmaki je nastal na njegovo pobudo v Sankt Peterburgu leta Imenski prostori Stran Pogovor. Fet je pisal spevno ljubezensko in filozofsko liriko.