DENYUT KASIH MEDIK PDF

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: Malakora Zolora
Country: Czech Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 7 July 2008
Pages: 258
PDF File Size: 17.16 Mb
ePub File Size: 1.20 Mb
ISBN: 305-9-79358-325-8
Downloads: 58054
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malajas

Jan 15, Nadia rated it really liked it Shelves: Biasanya hat suruh baca ni sebab nak suruh berjinak-jinak dengan isu perkahwinan. Buku ini sangat menarik kerana ia mengisahkan kasiih seorang Houseman.

Buatkan cita-citaku sebagai doktor melambung tinggi. Sekiranya anda seorang yang sentiasa merungut tentang kerja anda dan memberi berbagai-bagai alasan untuk tidak solat, tidak belajar agama, tidak luangkan sedikit masa untuk dekatkan diri pada Allah, buku ini adalah buku motivasi yang terbaik bagi anda.

Bukan cerita cinta biasa. Novel ini saya capai ketika dalam keadaan bermalas-malasan di rumah. Denyut Kasih Medik Penulis: Namun apabila diceritakan sebegitu rupa, nampak ceritanya seperti tidak realistik.

Description: Denyut kasih medik /

View all 3 comments. Maklumlah, orang sedang malas! Selain daripada itu, penuh dengan info-info yang sangat baik. Kalau doktor yang menulis. Oh ya pastikan anda sudah bersedia sebelum membaca buku ini.

Wajib dibaca oleh para doktor. Darah yang keluar itu dikira darah istihadah.

  INTEL 8155 DATASHEET PDF

Denyut Kasih Medik by Farhan Hadi Mohd Taib

Jerit Perih seorang Masih. Apr 08, anahashim rated it really liked it Recommended to anahashim by: Walaupun berdepan dengan pelbagai cabaran, namun beliau tidak kenal erti putus asa mahupun berdendam dengan sesiapa yang cuba untuk menafikan apa yang berhak baginya.

Lists with This Book. Memang seorang Muslim yang baik akan bertindak dan berfikir seperti beliau. Nov 14, Amira added it. Go read and you will sink along it.

Percintaan selepas kahwin ternyata lebih indah dan manis kerana jelas adanya ikatan halal dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan. Dalam novel ini diselitkan beberapa permasalahan di dalam setiap posting yang Dr Muslih lalui, antaranya: Wahhhh, ada lagi yang macam ni? Bacaan yang sangat bagus terutamanya untuk para doctor-to-be tapi bukanlah bacaan yang menggembirakan untuk penggemar bahasa dan sastera. Melalui kehidupan pekerjaannya, kita diberi ‘insight’ akan seorang doktor meik yang tidak lupakan agamanya.

Denyut Kasih Medik

Oasih lebih memahami kehidupan seharian doktor di hospital malah banyak diselitkan dengan nasihat dan panduan yang berguna. Bayangkan, walaupun Dr Muslih, watak utama dalam cerita ini terpaksa bekerja 48 jam atau lebih berturut-turut, dia masih sempat meluangkan masa membaca tafsir Al-Quran dari tafsir kecil yang sentiasa berada di dalam poketnya di waktu ada kelapangan. Namun, kurang pula dari segi sasteranya kerana penulisannya agak direct atau terlalu straight-to-the-point.

Wataknya menggambarkan konsep mengIslam-kan kerjaya doktor seperti yang telah digariskan syariat-Nya. I Love this book.

  DORSCH AND DORSCH UNDERSTANDING ANESTHESIA EQUIPMENT PDF

Buku ini menggambarkan dakwah yang boleh dilakukan oleh seorang doktor. Isi dan ilmu yang disampaikan amat berguna untuk diambil iktibar dan renungan. Berjayakah misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih? Apa pun saya mendapat banyak pengajaran dari novel ini. Ketika bekerja, Dr Muslih akan diuji bukan sahaja daripada karenah pesakit, malah daripada rakan-rakan doktornya sendiri serta Ketua Pengarah Hospital.

Sebaliknya, beliau bersungguh-sungguh dalam menegakkan syiar Islam dengan membantu masyarakat untuk hidup dalam suasana yang Islamik. Books by Farhan Hadi Mohd Taib.

Ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat. Tidak menyangka seorang doktor dapat menghasilkan buku yang baik. Lebih menarik, ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bah Sebuah novel yang mengisahkan misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat Islam di hospital ketika bergelar doktor pelatih houseman. Ia mengabungkan Fiqh perubatan, fiqh wanita dan juga fiqh cinta.

No trivia or quizzes yet. Jul 31, Ain rated it really liked it Shelves: Dah lepas akad nikah baru sanggup pandang. Jan 25, Plainqoma rated it it was amazing Shelves: Banyak kali juga disua dengan novel islamik ni. Ia banyak memberi pengajaran dan idea yang berguna untuk diaplikasikan dalam kehidupan seharian kita sebagai seorang Muslim.