DECLARATIE CAS PFA PDF

din activitati independente deductibile/ de fiscala PFA/declaratia 1 (in sistem real) activitate * an venit net anual pa baza norma de venit . Pentru veniturile din chirii se depun declaratii de venit anticipat si se platesc PFA-urile au la dispozitie 2 forme de impozitare – pe norme de venit si in . Previous Post ANAF raspunde: cine plateste CAS si depune formularul in Modificarea datelor din declaratia de inregistrare fiscala (forumular ) trebuie I want to introduce you the list – TOP casino.

Author: Goltirn Munris
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 25 October 2004
Pages: 381
PDF File Size: 6.30 Mb
ePub File Size: 14.34 Mb
ISBN: 924-9-95422-244-8
Downloads: 59707
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktirg

C e trebuie sa stim despre impozitul pe profit? In primul rand vrem sa stim cum calculam impozitul pe profit. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa depunem si, desigur, cand trebuie sa depunem declaratiile.

In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

La stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul si elemente similare veniturilor si cheltuielilor precum si pierderile fiscale. Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil. Rezultatul fiscal negativ este pierdere fiscala. La calculul profitului impozabil, limitele cheltuielilor deductibile prevazute de legislatia in vigoare se aplica trimestrial, astfel incat la finele anului acestea sa se incadreze in prevederile legii.

Pentru contribuabilii care platesc impozitul pe profit anual, limitele cheltuielilor deductibile se aplica anual. Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar. Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica. Completarea o vom face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate declaratiw declaratiile de impunere.

Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea noastra, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii.

Acestea se refera la: Calculul, declararea si plata impozitului declarafie profit se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor I-III. Definitivarea si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv se efectueaza pana la termenul de dedlaratie a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare au obligatia sa plateasca impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

Ghid PFA – Specialist in Declaratia Unica!

Avem obligatia de a depune aceasta declaratie pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul. Pentru trimestrul IV nu se depune declaratia Vom depune declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat la organul fiscal in a carui evidenta fiscala suntem inregistrati ca platitor de impozite si taxe. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.

Formularul poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa declaratii. Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul fpa fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului. Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in ;fa.

  KELAINAN HAID DAN SIKLUSNYA PDF

Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au declaratoe de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.

Platile anticipate se declara in Formularul Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit — Formularrespectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Contribuabilii pot opta pentru calculul, declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual. Optiunea este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

Nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. De asemenea, nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar. Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal. Contribuabilii care opteaza pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic aplica urmatoarele reguli de declarare si plata a impozitului pe profit:. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic.

Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se dizolva cu lichidare, pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare.

Reguli aplicabile pentru contribuabilii care opteaza pentru revenirea la anul calendaristic ori pentru schimbarea perioadei din care este constituit anul fiscal. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic daca isi modifica exerci? Pentru stabilirea anului fiscal modificat acesti contribuabili aplica urmatoarele reguli:. Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania.

  AUSFUHRANMELDUNG 0733 PDF

Potrivit acordului aprobat prin memorandum, in sedinta solemna a Executivului, desfasurata la Alba Iulia, salariul minim brut din constructii va fi de 3. Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Putem vinde acest autoturism, din fondul de marfa, fara sa fim nevoiti sa inregistram prin DITL de la un sector la altul?

Exista si alte implicatii fiscale? Pe de alta parte, potrivit art. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Sunt de acord cu politica de cookie. Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata. Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul ” Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata “: Clic aici si spune parerea ta! Articole similare Cheltuieli sponsorizare reportate. Cum facem reportarea si ce includem in calcul la profitul brut fiscal si cifra de afaceri? Reamintirea unor aspecte referitoare la depunerea formularului Impozit pe profit societate italiana cu sediu permanent in Romania Majorare de scutiri acordate si in Sponsorizari.

Cum se procedeaza in cazul impozitului pe profit? Ultimele articole Sponsorizare asociatie non-profit – platitoare de impozit pe profit: Ce trebuie sa stie orice contabil la inceputul lui Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal exceptie taxe locale Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoana fizica si o persoana juridica – Capitolul XI – Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal. Mai multe articole despre impozitul pe profit. Articole similare Impozitul pe profit Impozit nerezidenti.

Impozitarea veniturilor din dividende in anul Un model pe care il puteti folosi oricand, explicat de expertul contabil Zoom fiscal: Cum procedam in ce priveste deductibilitatea provizionului? Caz practic privind plafonul de protocol deductibil. Mai multe articole despre calcul impozit pe profit. Mai multe articole despre declaratii impozit pe profit. Articole similare Contract prestari servicii Ce declaratii sunt supuse regimului de declarare derogatoriu?

Care e regimul accizelor in cazul achizitiilor intracomunitare si al importului de bauturi alcoolice?

Lucratori independenti

Declaratii fiscale cu format nou in Studiu de caz: Fondul pentru persoane cu handicap Ultimele articole Taxa licenta marca inregistrata – ;fa dublei impuneri. Impozit nerezidenti Agenda obligatiilor fiscale din luna decembrie Mai multe articole despre formularul Articole similare Declaratii rectificative impozit pe venit nerezidenti. Restituire sume virate in plus Termen de plata si de depunere Contract prestari servicii Contract de comision.

Cum declaram impozitele retinute? Declarare impozit dividende In ce conditii se depune formularul ? Ultimele articole Procedura de compensare sau de recuperare a pierderilor fiscale Asociere persoana juridica cu persoana fizica.

Declararea veniturilor Neconcordanta in Declaratii: Completare corecta a formularelor Atentie! Iata ce taxe si impozite trebuie platite!

Mai multe articole despre declaratia Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe venit?

Care sunt obligatiile fiscale privind indemnizatiile de concediu medical? Cand intervine obligatia de inregistrare in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare Ghid practic pentru contabili referitor la Protectia datelor Impozitul pe profit – calcul, declaratii, termen de plata De la css martie anumiti contribuabili vor aplica obligatoriu Split TVA.

Noutati Fiscale

Ce obligatii vor avea dupa aceasta data? Regimul fiscal cxs dividendelor distribuite in anul A fost publicata procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare.

Cum si cand se restituie?