CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE VOL 6 PDF

Vol. 4. Other Titles: Călători străini despre Țările Române în secolul al lea: Călători străini despre Țările Related Subjects:(6). Romania. Vol. 1. Bucharest: Editura Știinţifică, [Holban, Maria], ed. Călători străini despre Ţările Române [Foreign Travelers in the Romanian Lands]. Vol.6, Paul de . CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE Sup lirnent I www. dacoromanica. ro 6 Traducerea a fost efectuata dupd editia lui Nicolae Iorga, Acte,s1.

Author: Kihn Kazilrajas
Country: Benin
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 3 September 2018
Pages: 457
PDF File Size: 5.83 Mb
ePub File Size: 12.57 Mb
ISBN: 505-5-52633-268-8
Downloads: 87056
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikazahn

Evenimentele la care a fost martor, la unele implicat direct, au fost consemnate in manuscrisul englez 13, aflat la sectia Manuscrise a Bibliotecii ” Cf. Cu cata ardoare se mana cei opt sau zece cai care te duc cu o extraordinara rapiditate, se striga ura! Noaptea, caii nu au putut suporta frigul mare si vantul aprig, mai ales ea din cauza vantului nu le mai ramasese mci fan, nici graunte, caci vantul a sfasiat multi saci cu nutret, cateva coviltire de cdrute i alte lucrun, i le-a purtat astfel incat n-au mai putut fi gasite nici pana in ziva de azi.

Cat privesc balurile particulare, nu am vazut vreunul [.

Călători străini,vol.sup.

Aici se vede un zid distrus si un sant lung de vreo 30 de mile Institutul de Arte grafice Carol Gal. Din pacate numarul lor este foarte mic.

In acest sens pledeazd un document din arhivele venetiene, care contine cifrul pe care fiul dogelui Andrea Gntti trebuia sa 11 foloseasca in anul Prin urmare, aproape tot ceea ce priveste aceasta portiune a drumului spre i dinspre Ungaria, pand la Marea Neagra, i s-a fixat desigur destul de bine in memorie.

Manuscrisul lui Martin Gruneweg prezinta un deosebit interes pentru cei preocupati de etnografie, istoria arhitecturii, a comertului si de geografia istorica. Dar la Bucure0i nu exista bai i nici hoteluri. I m Alexandr Karadjordjevidcneaz al Serbiei Aici era o caldura mizerabila si, Inca mai rau, nu se gasea paine incat a trcbuit sa coacem din mei lipii subtin, am dupd un an neroditor taranii trebuiau sa se multumeasca cu o astfel de paine.

Altminteri duceam cu noi in chip obisnuit lemne pentru tarule, dar acum, pentru a face fata drumului greu, le aruncasem pe toate din carute.

Trebuia straiji fie, de asemenea, o invatatura. Descrierea casei este insotita de o schema si un desen. Am ajuns sr in sate unde se servea bere si yin. Singurele lucruri notabile erau opera italiand si balurile date in onoarea comandantilor rusi, prilej de etalare a bogatiei si luxului. Acum i-il veci, si-n viitor. La 21 ianuarie, dupa ce am adus de pe deal cdrutele, tarioe dat jos jumatate din marfuri, care trebuiau sa ramana in sat cu domnii Nikolai si Bibaben pand ce noi am fi dus cealalta jumatate la Iasi si am fi trimis iarasi dupa acestea.

  CABLEADO ESTRUCTURADO CCNA - CISCO PANDUIT PDF

Vizitii ca romanii, credeti-ma pe cuvant, nu se intalnesc niciunde. Arnintitilor begi germani padisahul Frantei le-a trimis unele sume, incat cu acele sume au strans ostasi si i-au avertizat calztori aceasta pe cei care se bateau si se luptau cu craiul Ferdinand. Si in acest falatori apare probabil o neconcordantd. Am considerat necesar sa redam Adresa la raspunsul tronului, alcatuita de Bibescu i Villara, prin care Adunarea se delimita de pozitiile lui Alexandru Ghica, pentru comentariile i notele lui Billecocq, care Ii preciza astfel pozitiile fata de evenimente.

Ubicini, Valachia In Cre0erea viermilor de matase, mai putin dezvoltata decat ar putea fi, a facut progrese in Valahia 0 Moldova. Pe drumul de intoarcere, venetianul a ajuns insa in Moldova, in primele luni ale doinniei lui loan voclanotand cateva impresii, care au fost cornunicate la Venetia. In sau i s-a adaugat o aripa noua, iar inun etaj.

La 18 septembrie m-am pomenit intdia oara in locul unde se sfdrseste regatul Poloniei si am luat cunostinta de o alta tara, anurne Moldova92, care aici in Po Ionia e numita Valahia93 si calatork care cartile o numesc Valahia, ceea ce calarori ca romanw parte dinspre Ungaria este denumita aici iarasi Moldova Georgeta Filitti, Beatrice Marinescu. A schimbat legea asupra Incalcarii hotarelor, i-a stabilit noi prevederi 0 s-a facut in acela0 timp 0 judecator 0 legislator [.

Inainte de toate, o imprejurare extraordinarA a politicii externe franceze este aceea ca.

S-a lasat pradA furiei 0 a trimis Adunkii ordinul de a se ocupa numai de examinarea bugetului, considerand-o incapabild de orice deliberare serioasA. Totusi, trebuie sa spunem, ca, datorita unor obiceiuri pe care le-au introdus i, in special, limbii grecesti adusa de ei In principate, romanii le datoreaza astazi spiritul luminilor, fmetea i gustul care Ii distinge de alte popoare.

CALATORI STRAINI, VOL II | Jon Jovi –

Fiecarei clase proprietarul trebuia sa-i dea o anumita parte din pamant, pentru munca, pentru p4une etc. Domnul Condemine asociatii sai, in num: Am innoptat sub primul deal. Doamna printesa Brancoveanum, femeia cea mai distinsa prin origine, bogatii, frumusete s-a dus de mai bine de douazeci de ani i la o varsta and Inca se mai putea bucura de apreciere, a Ingropat toate aceste stralucite avantaje intr-o modesta chilie a unei manastiri din Carpati.

  KTR COUPLING CATALOGUE PDF

Vezi in Anexci fig. Textul scrisorii lui Filelfo a fost publicat pentru prima data la Venetia, inin Francisci Philelli vu-i grece et lattne eruditissuni Eptstolarum fannharturn hbri XXXVII i republicat la Frankfurt, inin lucrarea lui Jacobo Piccolomini, Rerum gestarum sui imports et ad Pii continuationem commentarit locupletissinu, ejusdenique epistolae perelegantes, rerurn recondttarurn plerussimae. Moldova, a carei suprafata este de 3 leghe patrate, In lungime de de leghe de la sud la nord sau de la Galati la Cernauli i latime de 50 de leghe de la vest la est sau de la muntele Pion la Comoreniare ca limite: Din pdcate Cabinetul imperial dAdea crezare acestor afirmatii [.

Aceasta e o tiranie curatd! La 12 octombrie, devreme, [am plecat] din nou de aici, am fost trecuti Nistrul, cloud mile, si despr innoptat la Hotin. Este sistemul cotizatiilor 0 al liudelor52 II [. Orice i-am spus nu a vrut sa ne dea nimic din toate cele mai sus-arnintite. Care au fost motivele care 1-au determinat pe consulat sa sustind suspendarea Adunkii, chiar Inainte de votarea bugetului?

Calaméo – Calatori straini,vol.5, sec. XIX

Un discurs bombastic, prin care s-a Incercat ro,ane adevarului, a fost pronuntatla deschiderea Adundrii 0 trebuia sa. A fost In relatii cu mari oameni de cultura ai epocii sale: CalAtorii strAini s-au caracterizat printr-o mare diversitate sociald3, profesionale, religioase, grad de culturA. Voinici, cu parul negru, and nu era albit de varsta si crescut pand la mijlocul fruntii, sprancenele dese, barba lunga si capul gol, cu camasa de panza groasa, stransa la mijloc cu calattori brat de piele, picioarele incaltate cu opinci prinse cu curele ce se legau imprejurul pulpei, pe obraz o nespusa expresie de mandrie, temperata prin incercarea unei lungi suferinte; era cu neputinta sa nu 6 Ubicini a initiat proiectul unei istorii a romfmilor.

Ambele constructii sunt desenate de sgraini, baia beneficiazd si de o descnere amanunpta. Alegerile municipale nu au avut loc decat sub protectia politiei. Numai primii domnitori regularnentari au fost numiti.

El este de altfel autorul lucrarii L Empire ottoman ouvert aux travailleurs chritiens.